Älska pocket, 2019-11-08

Foto: Klara Johansson

På en ny nivå – avsnitt 20 av Pocketpodden

Nytt avsnitt av Pocketpodden är ute! I romanen På en ny nivå kastar journalisten Frida Forss loss från radhus och inrutad vardag för att satsa på kärleken i Paris. Låter kanske rätt, men dagens Europa är ingen en plats för romcom. I podden berättar författaren Carin Hjulström om hur NMR-kaoset under bokmässan i Göteborg blev startskottet till romanen där Frida skickas rakt in i den politiska hetluften.

Och vad är det australiensiska författaren Liane Moriarty gör så bra? Förläggare Johanna Haegerström om Hollywoods nya älsklingsförfattare.

Klicka in och lyssna på senaste avsnittet.

Programledare Lisa Tallroth.

Kärlek och intriger på toppnivå

Journalisten Frida Fors närmar sig femtio och vardagen skaver. Så många år i samma radhus, i samma stad och med samma gamla programledarjobb på radion. Frida vill vidare. Hon längtar efter att ta livet till en ny nivå innan det är för sent. Steg ett blir att bejaka kärleken till jazzmusikern Chance i Paris. Steg två blir – helt överraskande – ett toppjobb på Svenska Mässan i Göteborg, där fullt kaos råder inför ett stundande EU-toppmöte. Uppdraget för Frida ut på mycket djupt vatten. Hur ska hon kunna hantera presidenter, premiärministrar och andra uppblåsta egon som bråkar om allt från Brexit till vem som är bäst på golf? Inte blir det lättare när ryska intressenter lägger sig i. Problemen hopar sig. Pressen på Frida ökar ytterligare när bästa vännen Madde går in i en livskris och inleder en kärleksaffär med en man som Frida känner alltför väl .

Carin Hjulström skildrar på ett varmt och humoristiskt vis en modern kvinnas utmaningar. Hennes hjältinna Frida Fors är journalisten som omgiven av kollegor, excentriska grannar och trofasta vänner söker sig fram i livet med vidöppna ögon.

Grillkväll med gulliga ungar och en hund. Vad kan gå fel?

Clementine och Sam har det bra tillsammans. De har två små döttrar, Sam har just börjat på sitt drömjobb och Clementine som är cellist förbereder sig inför en av sitt livs viktigaste provspelningar. Clementine och den mer reserverade Erika har varit vänner sedan de var små. De känner varandra utan och innan men hamnar ofta på kollisionskurs. Så när Erika nämner att de alla blivit inbjudna till en grillkväll hos grannarna Vid och Tiffany, som med all säkerhet kan lätta upp stämningen, tackar Clementine och Sam ja på en gång. Det blir en kväll som får livet att ta en annan riktning. Och efteråt kan ingen av dem sluta undra: Vad skulle ha hänt om vi inte hade gått dit?