Pocketpodden

Podcast för bokälskare

Välkommen till Pocketpodden

Detta är en podd för dig som älskar pocket. Här hör du författare, förläggare och annat bokfolk prata om aktuella pocketböcker. Varannan fredag utkommer ett nytt avsnitt. Pocketpodden hittar ni på Acast och Itunes och planeras att sändas i minst 1 år.

Välkommen till Pocketpodden
Lars Berge och Stefan Ahnhem

Första avsnittet: Läsa på egen risk

Lyssna på #1 Pocketpodden

Lyssna till Lars Berge, pocketaktuell med Vargattacken och Stefan Ahnhem, pocketaktuell med Motiv X.

 

 

 

 

Första avsnittet: Läsa på egen risk
Malin Persson Giolito och Merete Pryds Helle

Från Djursholm till dansk landsbygd

Lyssna på #2 Pocketpodden

Hur kan en roman som mest består av tankar fungera som tv-serie? Malin Persson Giolito har just sett sin hyllade spänningsroman Störst av allt bli Netflix första svenska dramaproduktion och i dagens avsnitt berättar hon hur det gick och vad i historien hon vägrade kompromissa med.

Danska Merete Pryds Helles roman Folkets skönhet är en brutal – men vacker – skildring av skuggorna kring 1900-talets moderniseringsprojekt. Vart tog det vägen som ingen kunde prata om?

 

 

Från Djursholm till dansk landsbygd
Christina Eriksson • Nina Lykke • Geir Gulliksen

Norska skilsmässor & psykopater

Lyssna på #3 Pocketpodden

I veckans avsnitt kan ni lyssna till Christina Erikson, pocketaktuell med Din vän Forsete, och förläggare Maria Såthe som fördjupar sig i de norska skilsmässoromanerna Nej och åter nej och Se på oss nu.

Norska skilsmässor & psykopater
Anna Kinberg Batra • Katarina Bivald

Från hissad till dissad och brev från arga amerikaner

Lyssna på #4 Pocketpodden

Anna Kinberg Batra berättar bla om uttalandet som blev slutet. I sin bok Inifrån berättar hon ur sitt perspektiv om de ödesdigra 997 dagarna i sin politiska karriär.

Katarina Bivald får brev från ilskna amerikanska läsare. I En dag ska jag lämna all det här skildrar hon den amerikanska småstaden och en värld där avvikelser från heteronormen inte står så högt i kurs.

Från hissad till dissad och brev från arga amerikaner
Bosse Lindqvist • Lina Bengtsdotter

Riktiga lögner och påhittade

Lyssna på #5 Pocketpodden

Bosse Lindqvist, pocketaktuell med  Macchiariniaffären, berättar om hur pusselbitarna föll på plats först efter arbetet med den prisade tv-dokumentären.

Lina Bengtsdotter har ett öga för de tilltufsade, människor. Efter Annabelle kommer nu Francesca och dagens avsnitt avslöjar  Lina varför barndomens Gullspång är en utmärkt spelplats för suggestiva spänningsromaner.

Riktiga lögner och påhittade
Viveca Sten • Åsa Hellberg

I rätt sällskap

Lyssna på #6 Pocketpodden

I Viveca Stens I fel sällskap vet vi för en gång skull vem som är the bad guy, men hur ska vi förstå honom? De psykologiska spåren leder till kriget i fd Jugoslavien och Viveca berättar om sitt idoga researcharbete.

Erfarna och självständiga kvinnor, de är Åsa Hellbergs favoritkaraktärer. Men de är inte superhjältar för det. I Ett oväntat besök rasar verkligheten in i form av en okänd halvbror – inte helt olik Åsas egen brokiga släkthistoria.

 

I rätt sällskap
Lars Kepler • Sofia Lundgren

Kepler goes black edition

Lyssna på #7 av Pocketpodden

Efter tio år som Lars Kepler är författarparet Alexander och Alexandra Coehlo Ahndoril redo att blicka tillbaka. Detta resulterade i Hypnotisören Black edition och i dagens avsnitt berättar de om arbetet med att keplifiera sig själva.

Gäst är också Sofia Lundberg, aktuell med romanen Ett frågetecken är ett halvt hjärta. Hon berättar om barndomens långa skuggor och att livlinor kan finnas på oväntade ställen.

Kepler goes black edition
Håkan Nesser • Tina Frennstedt

Alla tänker väl på döden?

Lyssna på #8 av Pocketpodden

Håkan Nesser är en klurig och rolig författare som tänker mycket på döden – vad annars? Detta märks förstås i pocketaktuella De vänsterhäntas förening.

Som krimreporter har Tina Frennstedt fördjupat sig i kalla fall. Med utgångspunkt i verkliga fall har hon nu skrivit spänningsserien Cold case. Första delen är Försvunnen.

 

Alla tänker väl på döden?
Magnus Västerbro • Mari Jungstedt

För lite och för sent

Lyssna på #9 av Pocketpodden

Magnus Västerbro tilldelades för Svälten Augustpriset i fackboksklassen. Magnus berättar om katastrofåren många försökt förtränga, åren då svenskarna blev de rikas ländernas samvete.

Mari Jungstedt tar oss i Ett mörker mitt ibland oss åter med till Gotland där vi får följa   Visbypolisen Anders Knutas. I podden berättar Mari Jungstedt varför det utsatta barnet alltid måste få en röst i hennes böcker.

För lite och för sent
Stina Wollter • Ebba Östberg

Verkligheten – fly eller fläkta?

Lyssna på #10 av Pocketpodden

I pocketaktuella Kring denna kropp delar Stina Wollter med sig av fler berättelser, tankar och livserfarenheter.  I dagens avsnitt förklarar hon det absurda i att kallas kroppsaktivist, vinsterna med ett rejält sorgearbete och varför skådispappa Sven inte är med i boken.

Varför behöver världens största bokgenre en särskild ambassadör? Förläggaren Ebba Östberg, som var med och grundade Romanceakademin.

 

Verkligheten – fly eller fläkta?
Camilla Grebe • Emma Holmgren

Våga vara rädd

Lyssna på #11 av Pocketpodden

I sin senaste roman Dvalan bjuder Camilla Grebe på en riktig skräckfilmstwist, men den kan vi förstås inte avslöja i dagens avsnitt. Istället pratar vi om föräldrakärlek och sociala medier!

Våga vara rädd, heter Emma Holmgrens lilla kärnfulla bok om utmattningssyndrom. I dagens avsnitt berättar Emma om de dyrköpta insikter hon hade behövt så mycket tidigare.

Våga vara rädd