Våga vara rädd – avsnitt 11 av Pocketpodden
I sin senaste roman Dvalan bjuder Camilla Grebe på en riktig skräckfilmstwist, men den kan vi förstås inte avslöja i dagens avsnitt. Istället pratar vi om föräldrakärlek och sociala medier!
Våga vara rädd, heter Emma Holmgrens lilla kärnfulla bok om utmattningssyndrom. I dagens avsnitt berättar Emma om de dyrköpta insikter hon hade behövt så mycket tidigare.
Redaktör Cecilia Losberg tipsar om pocketakuella Arne Dahl och Leif GW Persson. Arne Dahl visar på nytt sitt mästerskap med Mittvatten, en kriminalroman av internationellt snitt, i samma anda som succéromanerna Utmarker och Inland. Leif GW Persson berättar om hur Gustavs grabb, Professor Wille Vingmutter, blev Professor Leif GW Persson. Om hur en dröm om ett liv som Mästerdetektiv blev till en karriär i att studera och lösa brott.
Programledare Lisa Tallroth.
Lyssna på avsnitt 11 av Pocketpodden
Om Dvalan
18-årige Samuel är på glid. Efter en misslyckad narkotikaaffär måste han fly och finner en fristad hos den sorgsna Rakel och hennes hjärnskadade son. Men det förflutna kommer ikapp Samuel och han ber sin mamma om hjälp. För att rädda sitt barn tvingas den djupt religiösa Pernilla ifrågasätta allt hon tror på och ta lagen i egna händer. Kriminalinspektör Manfred Olsson utreder två brutala mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas. Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne i Ormberg.
”Det är omöjligt att lägga ifrån sig Camilla Grebes böcker innan man får veta hur allt hänger ihop. ... ’Älskaren från huvudkontoret’ och ’Husdjuret’, som prisats med bland annat Svenska Deckarakademins pris Årets bästa kriminalroman. De var bra, men den här är ännu bättre.” Ida Norinder, Barometern
Om Våga vara rädd
När Emma Holmgren blev sjuk i utmattningssyndrom skrev hon boken hon själv saknade för att försöka förstå det som vården inte kunde ge svar på. Det visade sig att den var saknad av tiotusentals fler. Vad sker i kroppen när vi utsätts för stress under en längre tid? Hur lindrar jag min oro inför alla främmande symtom i kroppen? Vad sker med mina relationer när jag inte längre orkar hålla ihop? Kommer livet någonsin att bli som det var innan, och vill jag det? När är jag redo att komma tillbaka till arbetet?
Självbiografiska delar varvas med fakta och som läsare får du följa utmattningssyndromet genom fyra faser: uppvarvning, kaos, återhämtning och nyorientering.