Älska pocket, 2018-12-06

Foto: Thron Ullberg

Arne Dahl tilldelas European Crime Fiction Star Award

Arne Dahl belönas med det prestigefulla European Crime Fiction Star Award: The Ripper Award för sitt författarskap. Tidigare vinnare är bland andra: Henning Mankell, Håkan Nesser, Fred Vargas och Jussi Adler-Olsen.

Prisceremonin äger rum i Tyskland den 25 februari 2019. Läs mer om priset.

Arne Dahl, pseudonym för Jan Arnald, född 1963 och bosatt i Stockholm. Han anses vara en av de mest framstående kriminalförfattarna i Skandinavien. Efter elva böcker om A-gruppen i Stockholm och fyra böcker om Opcop-gruppen i Europas hetvatten, har en helt ny serie tagit vid.  I den nya succéserien om utredarna Sam Berger och Molly Blom visar Arne Dahl på nytt sitt mästerskap: Utmarker, Inland och Mittvatten.

Arne Dahl: Jag har en böjelse för worst-case scenarios.

Om böckerna:

Mittvatten

Sam Berger var på väg att dö i mittvattnet. Sam Berger är misstänkt för ett mord han inte har begått, och partnern Molly Blom ligger i koma. Han flyr till skär- gården och väntar på direktiv från Säpos högste chef. Ett terrordåd hotar Stockholm och en jagad mördare – som nu har kidnappat en flicka – kan gå fri. Är Berger lösning – en eller en del av problemet?

”Arne Dahl är en av de skickligaste i deckargenren, och skulle vara läsvärd bara för det snärtiga, välformulerade och lätt ironiska språket.Dagens Nyheter

Inland

När den forne detektiven Sam Berger slår upp ögonen har han ingen aning om var han befinner sig. Allt är vitt, en värld utan tecken. Men så står Molly Blom vid hans sida, och han inser att de två är på flykt undan en rättvisa som slutat vara rättvis.

”En thriller med extra allt. Norrlands snödränkta inland är storslaget, iskallt och hotande på samma gång, intrigen bland det mest utstuderade och djävulusiska jag läst.”Aftonbladet

Utmarker

Sam Berger fruktar att hon fallit offer för en seriemördare, men få av hans kollegor inom Stockholmspolisen vill lyssna: utan kropp, inget brott. Så kommer Sam i kontakt med den undflyende Nathalie Fredén som visar sig ha oanade insikter i fallet.

”Jag säger det med en gång: Arne Dahls nya kriminalroman Utmarker är helt fantastisk ...”Sydsvenskan