Älska pocket, 2019-07-30

Foto: Klara Johansson

Verkligheten – fläkta eller fly? Avsnitt 10 av Pocketpodden

Blev du också knockad av Stina Wollters sommarprat? I pocketaktuella Kring denna kropp delar Stina med sig av fler berättelser, tankar och livserfarenheter. I avsnitt 10 av Pocketpodden förklarar hon det absurda i att kallas kroppsaktivist, vinsterna med ett rejält sorgearbete och varför skådispappa Sven inte är med i boken.

Ebba Östberg

Varför behöver världens största bokgenre en särskild ambassadör? Förläggaren Ebba Östberg, som var med och grundade Romanceakademin, sätter kniven i tantsnuskryktet och talar om möjligheten till social revolution.

Redaktörerna Lisa Jonasdotter Nilsson och Cecilia Loosberg fyller på med fler boktips; Framgångsboken av Alexander Pärleros, Manhattan Beach av Jennifer Egan och sommarens bästa mysrysare.

Lyssna på avsnitt 10 av Pocketpodden 

Kring denna kropp av Stina Wollter

Stina Wollter

Varje kropp har sin historia. Vad får vi höra om vi lyssnar? I den här boken rör sig Stina Wollter kring sin egen och andras kroppar. Hon skriver om möten och händelser som påverkat henne, om omöjliga kroppsideal, om minnet, döden och tiden – och om behovet av trygga rum i en värld som ständigt invaderar. I botten finns ett mod och ett motstånd, en vilja att sätta fingret på det skeva. Genom att ta tillbaka bilderna av oss själva kan vi bestämma villkoren och skapa nya, mänskligare, normer. För de gamla är livsfarliga.

Framgångsboken av Alexander Pärleros

Alexander Pärleros driver den populära Framgångspodden, där han intervjuar flera av Sveriges och världens mest framgångsrika personer. I den här boken berättar han om sin resa mot ett framgångsrikt liv och delar med sig av sina bästa tips och verktyg: Hur kan vi använda visualisering som framgångsfaktor? Hur optimerar vi vår tid, sätter mål och förhandlar? Hur stärker vi vår självkänsla och hur kan vi hantera motgångar?
Många förknippar framgång med att tjäna mycket pengar och nå höga höjder i sin karriär, men att vara framgångsrik handlar minst lika mycket om att skapa sig ett liv där man ägnar sig åt sin passion och hela tiden vågar utmana sig själv. Att vara framgångsrik är att vara orädd, att våga misslyckas och att lära sig av sina erfarenheter.