Älska pocket, 2020-07-14

Foto: Klara Johansson

Pocketpodden avsnitt 54: Marie Bengts måste lura läsaren

Älskar du modehistoria och pusseldeckare så älskar du rimligen också 1950-talet. Marie Bengts förenar alla sina kärlekar i Döden klär i domino , En sax i hjärtat och kommande Inferno i snö.Hör i Pocketpodden hur allt hänger ihop! Här fördjupar vi oss också i pusseldeckarens avgörande bitar och Maries osunda förhållande till Agatha Christie.

Till kaffetriller för unga vuxna – Magnus Nordins Midsommarmorden.

Programmerad Lisa Tallroth.

Lyssna på avsnittet

Om Döden klär i domino

Hösten 1957 är grå och dyster. Klädskaparen Hannah Lönn sörjer den nyligen bortgångna Christian Dior och framtiden för hennes egen karriär tycks inte så mycket ljusare. Därför blir Hannah överlycklig när modedirektör Leijon på varuhuset Svenska Kompaniet kontaktar henne angående en modevisning som ska hållas på Operan. Besvikelsen blir desto större när hon får höra att hon bara ska sy ett trettiotal dominoslängkappor som rekvisita. Men uppdraget visar sig bli mer intressant än det först verkat. Dagen före modevisningen får tidningen Kvällsbladet ta emot ett hotbrev som är riktat mot modehuset, med orden ”Döden klär i domino”.

Döden klär i domino är uppföljaren till En sax i hjärtat (2017) i Marie Bengts charmiga pusseldeckarserie med Hannah Lönn i huvudrollen. 

 "Perfekt läsning för hängmattan!" Östersunds-Posten 

"Detta är ren och skär nöjesläsning." Ölandsbladet 

 "En välskriven roman med ett snyggt konstruerat brottspussel fullt av överraskningar." Aftonbladet 

Om Midsommarmorden

När han ska välja projektarbete på gymnasiet är valet givet, han ska göra en film om morden vid sjön Glimten en juninatt för tjugofem år sedan. Filmen kommer att skaka om den lilla staden.  Men inte alla gillar att han gräver i det gamla fallet.  När någon som kallar sig X hör av sig börjar Ossian ana att han har blivit en bricka i ett dödligt spel. Men är X verkligen den riktige mördaren?

"En krypande mordgåta som Nordin själv har inspirerats av ett verkligt mordfall från 60-talet: morden vid finska sjön Bodom, där tre tältande ungdomar mördades." Tidningen härjedalen