Älska pocket, 2021-04-23

Pocketpodden #96: Kicki Sehlstedt tröttnade på manlig nyhetsvärdering

Som romanförfattare behöver journalisten Kicki Sehlstedt inte bry sig om varken klickjakt eller manliga chefers ointresse. Istället kan hon gräva vidare och bre ut sig precis så nyanserat och motsägelsefullt som verkligheten kring mäns övergrepp på kvinnor kräver. I Bara ett offer, tredje och senaste delen av Pro Bono-seriengår Kicki tillbaka till #metoo-vintern 2018 och ger sin reporter Aida möjligheten att fälla en riktig tiotaggare. Men till vilket pris?

I avsnittet tipsar vi också om Landslaget enligt Lundh och Mormor dansade i regnet.

Programledare Lisa Tallroth.

Lyssna på avsnittet!

Om boken

Bara ett offer är den tredje delen i deckarserien om den färgstarka kriminologen Kajan Berglund och den grävande journalisten Aida Svantesson. En aktuell och drabbande kriminalroman som utspelar sig under Metoo-upprorens omvälvande tid vintern 2018.

Ett anonymt Instagram-konto pekar ut en politiker som våldtäktsman. När han en tid senare hittas död, hängd i ett träd på Yasuragi utanför Stockholm, börjar Aida och Kajan gräva i fallet. Har han tagit självmord eller är han mördad?

I en annan del av Stockholm utsätts en kvinna för ett övergrepp som aldrig kommer anmälas eller berättas om under hashtag Metoo. Hon är en av alla de människor som lever i ett rättslöst skuggsamhälle mitt ibland oss.

Med Bara ett offer visar kritikerhyllade Kicki Sehlstedt än en gång att hon tillhör Sveriges deckarelit. Hennes kriminalromaner är kusligt aktuella, olidligt spännande och oavbrutet underhållande.