Älska pocket, 2020-11-20

Foto: Klara Johansson

Pocketpodden #74: Wahlbergs värld

Författaren Karin Wahlberg återvänder till brottets bana (läs krim) och kommissarie Claesson har flyttat till Lund. I De drabbade hittas en sjukvårdsstrateg brutalt mördad. Inget personligt (eller??) men en avslöjande öppning till den dramatiska sjukhusvärld Karin känner så väl, som läkare, patient och anhörig!

Hör också om Heléne Holmströms pocketaktuella Sikta högt aka ”En svensk Suits”.

Programledare Lisa Tallroth.

Om De drabbade

Sjukvårdsstrategen Carolina Broms hittas död i sin ensligt belägna sommarstuga utanför Dalby i den skånska bokskogen. Ett kallblodigt överfall. Hon har dessutom fentanyl i kroppen. Vilka kände till att hon var där och vem har anledning att vilja ta hennes liv Kriminalkommissarie Claes Claesson och hans hustru Veronika Lundborg har flyttat till Lund – nytt hem, ny tillvaro. Claes försöker göra staden på slätten till sin medan han leder sin första mordutredning på den nya arbetsplatsen och Veronika möter sina utmaningar som läkare på kirurgkliniken i Malmö.

Med De drabbade återvänder läkaren och författaren till deckargenren. Serien om Claes Claesson och Veronika Lundborg har toppat bästsäljarlistorna och etablerat Karin Wahlberg som en av Sveriges mest folkkära kriminalförfattare.

Sagt om boken

”Wahlberg knyter elegant ihop sina erfarenheter av sjukvårdsarbete med mordutredningen och leder på slingriga vägar läsarna mot ett överraskande slut. Ett kul återseende i genren.” Skånska Dagbladet

”De drabbade är lite gammaldags på ett mysigt sätt … ett gott stycke underhållning, med en stark känsla av här och nu.” Sydsvenskan

Om Sikta högt

Nyskild, bedragen och med en krossad familjedröm försöker Victoria Leander gå vidare med sitt liv och börjar arbeta på advokatbyrån Svärdh & Partners. Där uppstår en oväntad, högst olämplig, attraktion mellan henne och en klient. Erik Häger driver en stor gymkedja – hans livsverk. När han får Victoria som legal rådgivare inför en börsintroduktion påverkar hon honom på ett sätt han inte kan värja sig mot. Men Eriks förflutna gör att han inte kan låta henne komma nära. Frågan är vad det egentligen är för känslor som finns mellan dem – och vem som kan lita på vem.

Mer dramatik och passion på advokatbyrån i Sikta högt – den fristående fortsättningen på Falla fritt.

Sagt om boken

”Bladvändare om kärlek på jobbet.” Mariestads-Tidningen

 ”Kittlande kärlek och välkommen verklighetsflykt." Aftonbladet Söndag