Älska pocket, 2021-08-10

Foto: Caroline Andersson Renaud

Pocketpodden #111: Är Pernilla Ericsons 300 grader en klimatthriller?

Ja, det kan ju diskuteras eftersom världen kanske inte har slagit fast exakt vad det betyder. Men precis som brott är klimatkatastrofer orsakade av människor och komplicerar varandra, konstaterar av Pernilla Ericson. I 300 grader skildrar hon en snar stekhet sommar där storbränder härjar i hela landet och såväl brandkår som polis har svårt att räcka till. Särskilt om det finns någon som mördar i skydd av lågorna….Detta blir det livsfarliga uppdraget för polisen Lilly Hed, som egentligen kommit till Nynäshamn för att slicka sina sår.

Programledare Lisa Tallroth.

Om 300 grader

Året är 2023 och en ny brutal värmebölja plågar världen med torka och bränder. I Australien har Sydneys förorter utplånats och det brinner på över femtio platser bara i Sverige. 

Utredare Lilly Hed vid Nynäshamspolisen har nyligen lämnat en spikrak chefskarriär i Stockholm för att söka lugnet i idylliska Nynäshamn. Det ska bli hennes räddning från en destruktiv och mörk livssituation. Men även här börjar det brinna och brandkårens resurser är svårt ansträngda. Vad som först framstår som olycksbränder visar sig dölja något betydligt värre. Jakten på sanningen sätter Lillys eget liv på spel. 

300 grader är en kriminalroman som utspelar sig en het sommar – när varje gnista blir ett dödligt hot. 

Sagt om boken

 ”Det blir förstås både otäckt och spännande, med åtskilliga tempohöjningar när elden tar fart och sprider sig. Men det blir också underligt nog ganska mysigt, med en tilltufsad ung polis som försiktigt börjar känna sig hemma i en ny miljö.”  Lotta Ohlsson, Dagens nyheter

“Boken golvade mig.” Daniel Breitholtz, Podden Kompaniet

”Hon fick mig på villovägar, jag trodde något och hade helt fel, och det är ju det bästa!” Titti Schultz, Gokväll