Älska pocket, 2021-07-23

Pocketpodden #109: Kristina Ohlsson, Stormvakt och jakten på lycka

Det är lite knäppt när en romankaraktär tränger sig på och envisas med att heta August Strindberg. Men så fick det bli. När Kristina Ohlsson äntligen återvände till sin drömplats på västkusten kom både karaktärer och intriger smygande. En ny deckarserie var född! Och här pågår inte bara sökandet efter en mördare, utan också efter den undflyende lyckan. Och just detta råkar Kristina ha faktiskt lärt sig en del om nu.

Programledare Lisa Tallroth.

Om Stormvakt

Samma stormiga natt som August anländer till Hovenäset i Bohuslän, försvinner den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst. Bakom sig har August lämnat Stockholm och en framgångsrik karriär i finansbranschen för att förverkliga sin dröm och öppna ”Strindbergs second hand”. Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse. 

Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August Strindberg den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning? 

Sagt om boken

 ”Ny deckarserie som utspelar sig på västkusten med den inflyttade stockholmaren August Strindberg  i huvudrollen. Det är precis så bra som det låter.” Göteborgs-Posten

 ”Det är briljant berättat.” Dagens Nyheter

”Spänning och underhållning på hög nivå.” Aftonbladet