Älska pocket, 2021-06-25

Foto: Caroline Andersson Renaud

Pocketpodden #105: Abrahamson om Konsten att bli slängd överbord

Allt hon skriver blir roligt. Är det kanske en förbannelse?, funderar författaren Emmy Abrahamson i veckans poddavsnitt. Hon hade ju tänkt sig ett liv som allvarlig konstnär. Men trots att läsaren får skratta nästan hela tiden så är det livets stora frågor som Emmy tar sig an: död, kärlek, relationen mellan barn och föräldrar och inte minst – hur en kryssning i Medelhavet kan förvandlas till en riktigt vidrig upplevelse.

Programledare Lisa Tallroth.

Om boken

Om man är döpt till Jacqueline Coco Marilyn med efternamn Åberg, född Jönsson, så förpliktar det till att utföra stordåd som att övertala sin motvilliga mamma om att det är en strålande idé att åka på kryssning och sedan sätta en illa dold masterplan i verket – hitta en gubbvän till mamma och själv få vila från livet som allt-i-allo i en stökig småbarnsfamilj. Lyx, Medelhavet, glamour – vad skulle rimligen kunna gå fel?

Efter framgången med Hur man förälskar sig i en man i en buske och Hur man gör succé på dårhus är nu Emmy Abrahamson tillbaka med Hur man blir slängd överbord – ännu en varm feelgoodberättelse om familjens betydelse (hur mycket man än ibland vill strypa dem).

Sagt om boken

”Solen är för varm, utflykterna leds av urtråkiga guider och alla gemensamma evenemang genanta … Men det blir ju roligt ändå och med många insikter, med Emmy Abrahamsons sanslösa humor.”  Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Perfekt att avnjuta i hängmattan – och med tanke på den inre film  man spelar upp under läsningens gång undrar jag hur länge det dröjer innan boken blir film.” Torun Börtz, Borås Tidning

”Det är underbart med en författare som är kul på riktigt.” Jenny Lindh, M-magasin