Älska pocket, 2021-06-04

Foto: Caroline Andersson Renaud

Pocketpodden #102. Caroline Säfstrand: Ett bra slut är en början

Författaren Caroline Säfstrand har en bestämd uppfattning om slut. Därför händer det att hon läser det först, avslöjar hon i veckans avsnitt. I hennes egen roman Klubben för lyckliga slut lär sig fyra rätt tillstukade kvinnor att skriva är ett sätt att ta kommando över tillvaron, och kanske även slutet? I podden berättar Caroline mer om skrivterapins möjligheter och vilka slags hemligheter och härligheter hon fyller sina historier med.

Programledare Lisa Tallroth.

Om boken

Tre kvinnor befinner sig vid ett vägskäl i livet när de får en reklamlapp på sina bilar. Det är en inbjudan till skrivkursen ”Klubben för lyckliga slut”. Ingen av dem tänker gå dit men de hamnar där ändå.

Cecilia har förlorat sin man i alldeles för tidig ålder och vet inte hur hon ska komma vidare. Lisbeth längtar efter mer än sitt förutsägbara äktenskap. Ivy är trött på att alltid oroa sig och önskar att hon var mer som alla andra. Även kursledaren Sam har ett och annat att bearbeta.

En dag i veckan träffas de i klubben, som får oväntat stor betydelse för dem alla. Djupa hemligheter från det förflutna nystas upp och med pennan som verktyg lär de sig att älska, leva och skratta igen. Deras liv tar nya riktningar. Men kommer de att kunna forma sitt eget lyckliga slut?

Klubben för lyckliga slut är en roman om människor som gått vilse i livet men som genom nya vänner, skrivterapeuten Sam och modet att formulera sina drömmar och känslor hittar tillbaka igen. Eller snarare: hittar nya vägar.