Älska pocket, 2019-06-04

Foto: Klara Johansson

I rätt sällskap med Åsa & Viveca – Avsnitt 6 av Pocketpodden

I Viveca Stens I fel sällskap vet vi för en gång skull vem som är the bad guy, men hur ska vi förstå honom? De psykologiska spåren leder till kriget i fd Jugoslavien och i Pocketpodden berättar Viveca om sitt idoga researcharbete. Och att Nora blir allt tuffare.

Erfarna och självständiga kvinnor, de är Åsa Hellbergs favoritkaraktärer. Men de är inte superhjältar för det. I Ett oväntat besök rasar verkligheten in i form av en okänd halvbror – inte helt olik Åsas egen brokiga släkthistoria.

Dessutom tipsar Åsa Lindström och Klara Johansson tipsar om snygga klassiker att ge bort i present till kloka studenter.

Lyssna på avsnittet

I fel sällskap av Viveca Sten

Mina lever i ständig skräck. I flera års tid har hon misshandlats av sin man Andreis som är ledare för en av Stockholms största narkotikaligor. En dag slår han henne så illa att hon hamnar på sjukhus. Åklagaren Nora Linde är fast besluten att sätta dit Andreis för ekonomisk brottslighet eftersom det inte går att fälla honom för droghandel. Hon försöker övertala Mina att vittna mot maken och gömma sig och sonen i skärgården där Andreis inte kan hitta henne. När människor i Minas närhet offras i Andreis krig dras Thomas Andreasson in i fallet. Men kan han och Nora verkligenskydda Mina från en man som är tillräckligt hämndlysten och desperat för att döda sin egen fru? I fel sällskap är en gastkramande thriller om människors ondska och svaghet och de sår vi bär med oss från barndomen.

Ett oväntat besök av Åsa Hellberg

Nikki trivs med livet hemma på hästgården Gyllentofta och skulle inte byta ut det mot någonting. I grannbyn bor hennes bästa vän, prästen Annie, som med jämna mellanrum lämnar sin församling och kommer till gården tillsammans med hunden Winston. Mer än så behöver inte Nikki för att vara tillfreds. Men så dör hennes pappa och hela livet vänds upp och ned. Släktingar Nikki inte ens visste att hon hade hotar nu hennes tillvaro. Plötsligt är gården fylld av människor som vill ha en del av både den och pappas lilla stuga på västkusten där hon tillbringade sin barndoms somrar. Ska hon behöva lämna sitt stora hus, skogen, sjöarna, åkrarna och de älskade hästarna? Mitt i allt detta blir Nikki våldsamt förälskad. Det är en omöjlig och komplicerad relation och till sist måste hon välja – kärleken eller gården? Hon kan inte få både och. Ett oväntat besök är en feelgoodroman med stort hjärta om att hitta sin plats här på jorden.