Älska pocket, 2020-05-15

Augustin Erba, kärlek och universums beskaffenhet – Pocketpodden avsnitt 47

När Tomas träffar Livli, första dagen på Tekniska högskolan, faller han handlöst. Trots att han bestämt sig för att livet levs bättre utan kärlek. I romanen Snöstorm fortsätter Augustin Erba sitt utforskande av de strategier ett övergivet barn uppfinner för att överleva och leva.

Till kaffet Ensamvarg, uppföljaren till Christina Eriksons thriller Min vän Forsete.

Programledare Lisa Tallroth.

Lyssna på Pocketpodden avsnitt 47.

Snöstorm av Augustin Erba

Tomas sitter på ett tåg mitt i Sverige när en snöstorm bryter ut och stoppar all tågtrafik. På väg mot restaurangvagnen hör han någon ropa hans namn, och plötsligt kommer allt tillbaka. Det är Livli, hans stora ungdomskärlek. Hon som en gång krossade hans hjärta.

Snöstorm är berättelsen om Tomas och Livli, som möts igen efter tjugo år. De brottas båda med svåra erfarenheter och utan att de själva förstår varför blir deras liv återigen sammanflätade.

Augustin Erbas tredje roman handlar om kärlek och sorg, om hur livet blev och hur det kunde ha blivit. Om de val vi gör som unga, och de val vi fortfarande har framför oss. Snöstorm har hyllats av både läsare och kritiker, på samma sätt som hans förra succéroman Blodsbunden (2015).

Sagt om boken

”Det är en bok om och för de svikna och de åsidosatta, för alla krossade hjärtan och alla dem som inte fick sin stora kärlek.” SYDSVENSKAN

”Snöstorm är en roman som förlitar sig på just romanens kraft, på att skapa en värld för läsaren att träda in i; en annan än den utanför boken. En lisa för själen i vår autofiktiva era ...” SVENSKA DAGBLADET´

”De sista hundra sidorna läser jag i en sittning, oförmögen att lägga ner boken, och när jag slår igen den är det som att vakna upp och ha svårt att skilja på dröm och verklighet.” GEFLE DAGBLAD

Ensamvarg av Christina Erikson

En tidig höstmorgon hittas en styckad kropp vid en återvinningsstation i centrala Stockholm. När kommissarie Elias Svensson börjar nysta i offrets historia framkommer oroande misstankar om att flyktingungdomar utnyttjas sexuellt. Någon är uppenbarligen beredd att döda för att sanningen inte ska komma fram. Författaren Cornelia Lind kopplas in för att bistå polisen med sina kunskaper om förövares psyken, samtidigt som hon kämpar mot sin före detta make i en smutsig vårdnadstvist. Och i det fördolda vakar en hemlig sammanslutning med uppgiften att ta vid där polisens befogenheter slutar.

Ensamvarg är den fristående fortsättningen på Din vän Forsete (2018) i Christina Eriksons spänningsserie med duon Elias Svensson och Cornelia Lind.

Sagt om boken

”ett namn att hålla koll på” UPSALA NYA TIDNING

”En mycket spännande historia om manipulation och diskrepansen mellan människors yttre och inre … Christina Erikson tecknar både skrämmande och detaljerade porträtt.” Johannas deckarhörna

”En stark intrig med många överraskande vändningar.” kapprakt.se