Älska pocket, 2019-02-05

Årets bok till Marika Carlsson och "Såna som du ska inte va här"

Tidningen QX:s läsare har sagt sitt och röstat fram Årets bok: "Såna som du ska inte va här". Marika Carlsson tilldelades priset under QX-galan som ägde rum på Cirkus i Stockholm.

Tvåfaldigt korad till Årets kvinnliga komiker

Marika Carlsson är en av våra mest uppskattade komiker och har korats till Årets kvinnliga komiker två gånger på Svenska Standupgalan. Hon har gjort flera framgångsrika föreställningar som även sänts i tv. År 2012 var hon värd i Sommar i P1.

”Såna som du ska inte va här”

Marika Carlsson skriver personligt om de händelser som har format henne till den hon är i dag. Hon berättar om hur det är att vara adopterad från Etiopien. Hur det är att växa upp i en kristen familj, vara fanatisk pingstvän och vilja frälsa hela världen. Att vara homofob och sedan bli förälskad i en kvinna. Om sökandet efter rötter och rädslan för vad det skulle innebära för hennes egen identitet.

Det är en historia om dagens Sverige, om utanförskap och gemenskap, om modet att både fatta obekväma beslut och att våga ta emot den stora kärleken. Allt berättat med Marikas insiktsfulla värme och humor.