Älska pocket, 2020-05-29

Anders Hansen medverkar i Pocketpodden avsnitt 49

Den bekväma samtiden gör dig sjuk. För du är inte gjord för bekvämlighet, inte heller för ”social distansering” och definitivt inte för Youtube.

Din stenåldershjärna går bananas och kroppen krisar! Detta är en sur sanning som blir alltmer akut , säger psykiatrikern Anders Hansen (ja, han tittar på dig!), författare till Hjärnstark, Skärmhjärnan och Hälsa på recept.

Till kaffet lugnar vi ner oss med skräckthriller av annat slag: X sätt att dö av Stefan Ahnhem.

Programledare Lisa Tallroth.

Lyssna på avsnittet

Hälsa på recept. Vetenskapen kring träning och motion

Din viktigaste medicin – träningen!

Medicinska mirakelkurer visar sig nästan aldrig hålla vad de lovar. Fysisk aktivitet är det lysande undantaget! Inom forskningen gör man just nu enorma framsteg kring hur träning och fysisk aktivitet påverkar oss. Men hur ska man röra på sig för att få alla fördelar för hälsan? I den här boken presenterar läkarna Anders Hansen och Carl Johan Sundberg allt du behöver veta.

x sätt att dö av Stefan Ahnhem

I den tidiga sommarkvällen lägger en gummibåt ut från bryggan i Råå hamn. Ombord sitter en man i våtdräkt och med ett svärd fastspänt på ryggen. Hans uppdrag har tärningen dikterat: En människa ska dö. Vem vet han inte ens själv. Helsingborgspolisen har under de senaste veckorna varit upptagna med ett flertal komplicerade, parallella utredningar som de anser sig ha löst. Men när ett nytt mordoffer hittas, inser de att allt de trodde sig veta är fel.