Älska pocket, 2024-06-26

Foto: Gabriel Liljevall

Aktuella Carin Hjulström spränger miljon-vallen

Hösten 2009 debuterade Carin Hjulström med Finns inte på kartan som blev en succé. En rad bästsäljande romaner har därefter avlöst varandra och vunnit en stor och trogen läsarskara. Carin har blivit känd för sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med teman som sträcker sig från brutala politiska mord till feelgood och cosy crime. Nu har Carin Hjulströms böcker totalt sålt i mer än en miljon exemplar.

Carin Hjulström:

Foto: Gabriel Liljevall

– Jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig att långt över en miljon läsare så troget skulle vilja följa de karaktärer och de berättelser jag skapar!  Jag minns att min pappa sa, när han hade läst mitt allra första bokmanus: "Det här tror jag att väldigt många människor kommer att vilja läsa. Du skriver så folkkärt och med sådan värme." Jag är otroligt glad, stolt och tacksam för att han fick rätt.

Aktuell med ny bok i serien Säbyholms gröna fingrar

Carin är aktuell med nya pocketboken Med döden som gästOffer i frack – den femte fristående delen i Säbyholms gröna fingrar – har utkommit som inbunden nyhet. Serien har totalt sålt i mer än 400 000 exemplar.

Säbyholms grona fingrar – cosy crime inspirerad av Agatha Christies deckare och tv-serier som Morden i Midsomer

Säbyholm ligger på en halvö i Mälaren, inte långt från Birka. Marken är bebodd sedan urminnes tider och här finns lämningar från stenåldern och framåt. Den bördiga jordbruksbygden har flera stora gods, vackra slott och små byar – en lantlig idyll bara några mil bortom Stockholms förorter.

Det var här Carin Hjulström hamnade när hon ville bo på ett slott! Miljön är en perfekt spelplats för plantskolan Säbyholms gröna fingrar och romankaraktärerna Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton – som råkar ha en märklig förmåga att hamna mitt i traktens mordfall och bli till stor hjälp för lokalpolisen Olle Magnusson.

Om Döden som gäst

Stjärnskådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton driver sedan några år en plantskola i idylliska Säbyholm. Sommaren inleds med att Upplands-Bros rikaste man bjuder hela bygden till invigningen av en lyxig eventlokal, inrymd i en lada intill Mälaren – samma lada som kommunen hade lovat byborna att få som hembygdsgård. Morgonen efter kalaset hittas en ung man död i ett dike. Trafikolycka eller mord? Lokalpoliserna Olle och Rita får utredningen på sitt bord och även Siri dras in.

Anton har alltid undrat vad som hände hans föräldrar när de försvann på Kilimanjaro för drygt tjugo år sedan. Trots Siris starka motstånd är han och flickvännen Cecilia fast beslutna att resa dit och ta reda på mer.

I denna fjärde fristående bok i serien Säbyholms gröna fingrar beger de sig till Tanzania, därbilden av vad som hände sakta växer fram.