Älska pocket, 2019-11-29

Vad ska det bli av grabben? Pocketpodden avsnitt 23

I avsnitt tjugotre av Pocketpodden samtalar Lisa Tallroth med Christoffer Carlsson och förläggare Sara Nyström om pocketaktuella Järtecken och Jag försvinner i mörkret.

Lyssna på avsnittet.

Christoffer Carlsson har skrivit en av årets bästa deckare. Det tycker Deckarakademien också. Järtecken är en roman om ett brott, om arvsynd och den långa vågrörelse som följer på ett mord i byn Marbäck i Halland. I podden berättar Christoffer Carlsson om att väva samman uppväxtens erfarenheter med det han lärt sig som kriminolog.

Hör också förläggaren Sara Nyström om true crimehistorien som inte liknar någon annan: Jag försvinner i mörkret av Michelle McNamara.

Om Järtecken

En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av en halländsk by. Snart grips den misstänkte. Han döms och allt ställs till rätta. Men genom tiden gör brottet små och stora avtryck i människors liv. Det lämnar polisassistent Vidar Jörgensson ingen ro. Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen? Och så är det Isak, pojken med järtecknet, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt. Järtecken är en roman om ett mord och om dem som lämnas kvar. Om ett arv och en skuld, tiden och kärleken.

Om Jag försvinner i mörkret

Tolv mord, femtio våldtäkter – från mitten av 1970-talet och tio år framåt levde Kalifornien i skräck för Golden State Killer. Han lyckades undkomma rättvisan. Många år senare gjorde Michelle McNamara det till sin livsuppgift att hitta honom. Jag försvinner i mörkret är en stark, mardrömslik skildring direkt från verkligheten – och samtidigt ett självporträtt av en kvinna besatt av sitt sökande efter sanningen. Michelle McNcNamaras historia och hennes engagerade jakt på den seriemördare som kallas the Golden State Killer är som tagen ur en film. Men det är på riktigt. Allt i hennes bok Jag försvinner i mörkret har hänt och Michelle McNamara avled  innan boken var färdigskriven.