Älska pocket, 2019-08-05

Foto: Les Kaner

Som pesten – spännande, gripande och politiskt skarp

I pocketaktuella Som pesten skildrar Hanne-Vibeke Holst läkaren Karoline Branner som flyttar med sin familj till Genève för att arbeta med pandemibekämpning för WHO. Men på kontoret möter hon oväntat motstånd i den stora organisationen där alla har en egen agenda, och hemma blir hennes man allt mer rastlös. Och så kommer signaler om en ny influensapandemi. Vad gör ett pandemihot med ett samhälle, vilka val tvingas vi till?

Hanne-Vibeke Holst är en av Danmarks mest lästa och älskade författare. Med trilogin om Therese Skårup och romanerna, och tv-serierna, Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret, nådde hon en stor publik i Sverige.

Hanne-Vibeke Holst:

– Hela det där fältet med politik, makt, beslut, idealism, moraliska och etiska frågor har upptagit nästan hela min karriär. Men nu flyttade jag arenan från den nationella danska till det internationella, globala samhället.

Hanne-Vibeke Holst är fenomenal på att skriva spännande underhållning av stora samhällsfrågor. Hon hittar alltid den lilla människan i det stora skedet. Den fattiga bondfrun som faller offer för ett internationellt maktspel. Den svikna hustrun, det utsatta barnet. Ett viktigt och tydligt budskap i Som pesten är att våra liv är inte mer värda än de andras och globala utmaningar kan vi bara lösas det genom samarbete.

Röster om Som pesten

"...en otrolig bladvändare." Skånska Dagbladet

"Det är spännande och politiskt skarpt..." Aftonbladet

”Hanne-Vibeke Holst har en osviklig förmåga att göra spännande underhållning av samhällsfrågor.” Dagens Nyheter
Läs en intervju med Hanne-Vibeke.