Älska pocket, 2020-04-15

Foto: Kate Gabor

Simona Ahrnstedt prisas för kärleksfull skildring av Laholm

Simona Ahrnstedt tilldelas stipendium ur "Jan Olshedens och Göran Trydells stipendiefond för främjare av ord och bild" för att hon så kärleksfullt skildrar småstaden Laholm i sin senaste roman Bara lite till. Boken är en härlig, feelgoodig romance om att försöka hitta sig själv på en plats där man inte passar in. Och om att finna något man inte visste saknades.

Simona Ahrnstedt:

– Jag är jätteglad över stipendiet. Jag känner mig ärad, glad och stolt. Det är nog den första utmärkelsen jag har fått i mitt liv. Jag kan inte tänka mig någon finare utmärkelse.

– Jag lade ner så mycket känsla i den här boken och tycker att jag har fått tillbaka den i hög utsträckning. Jag har jobbat med bokhandeln och olika företagare i och kring Laholm. Och så har jag träffat så många laholmar.

Sveriges första och största romanceförfattare

Simona Ahnstedt är sedan debuten 2010 Sveriges första och största romanceförfattare. Hon har sålt över 700 000 böcker bara i Sverige, och hon tycker att romance är de ultimata feelgoodböckerna. Hennes populära romaner är sålda till 23 länder, bland annat USA, Tyskland och Storbritannien. Allt eller inget (2017), som även sålt Guldbok, ska bli tv-serie.

Simona är medgrundare till Romanceakademin och hon är ambassadör för förlaget Lovereads. Hon bor utanför Stockholm med sina två tonåringar och ett par siameskatter. Hon skulle gärna jogga mer men hinner inte på grund av allt sitt tv-tittande.

Om Bara lite till

Stella Wallin förlorar allt som betyder något: sin pojkvän, sitt jobb och sitt hem. Så hon gör det varje normal kvinna skulle göra. Hon super sig redlös på bag-in-box-vin, cyberstalkar sitt otrogna ex och fulgråter i bästa vännens kök. Och så flyr hon till den enda bostad hon har kvar: ett kallt och smutsigt torp ute på landet – utan vatten och el.

Storstadstjejen Stella, som lever för välskräddade kläder och vårdar sina Louboutinskor som bebisar, finner sig snart strandsatt utanför Laholm. Pank, hungrig och vilsen. Torpet är en mardröm och landet är hemskt.

Men gradvis inser Stella att hon fått en möjlighet att upptäcka vem hon egentligen är. Stöttad av en rymnings- benägen get, excentriska småstadsbor och Thor Nordström – ett stycke självgod ekobonde som visar sig vara oväntat bra på att kyssas – dras hon in i småstadslivet och dess intriger. Samtidigt närmar sig ett livsavgörande beslut och Stella vet att hon måste bestämma sig. Men hon vill ha mer. Bara lite till ...

Röster om boken

”Här finns allt en bra romance ska innehålla: komplicerade liv, motsatser som dras till varandra, häftigt och oanständigt sex och en omöjlig kärlek.” Tara

”En av våra feelgoodmästare.” Femina