Älska pocket, 2021-01-29

Pocketpodden #84: Tobias Karlsson – Aldrig mer i garderoben

Nu var jag tvungen att berätta för mamma och pappa att jag fått HIV också! Alltid är det nåt med mig.”, suckar Let’s dance-stjärnan Tobias Karlsson.

I den självbiografiska boken Inte alltid en dans på rosor, berättar Tobias om ett galet händelserikt liv, från skolårens helvete till världens dansgolv och tv-kameror. I podden hör du Tobias berättar om livets avgörande ögonblick och hur han försöker skapa sådana för unga människor idag.

Programledare Lisa Tallroth.

Vinnare av ÅRETS BOK 2020 på QX-galan

Tobias är killen som aldrig kände sig hemma bland fotbolls-grabbarna, som hellre umgicks med tjejerna i klassen och därför kallades fjolla och bög. Med dansen kom stunder då han kunde glömma alla plågoandar och vara sitt sanna jag – men det var också dansen som gjorde honom extra utsatt i ett mindre samhälle där man inte fick sticka ut.

Tobias skildrar här ärligt och naket vikten av att våga vara ärlig mot sig själv, vänskapens betydelse och hur man finner styrkan att gå vidare efter svåra händelser i livet. Med humor, självdistans och känsla berättar han om sitt liv och om dansen – och får oss alla att känna oss starkare. Det är en bok om mod, hemligheter och att våga vara sitt sanna jag.

Sagt om boken:

”Let’s dance-Tobias berättar gripande om sin uppväxt som en  udda fågel i ett litet samhälle.” Expressen Söndag

”Nära mellan skratt och tårar.” Karlskoga Tidning