Älska pocket, 2021-05-21

Pocketpodden #100: Bokcirkel med Suad Ali: ”Hjärtlinjer är det bästa jag läst i år”

I veckans avsnitt gästar författaren (och statsvetaren) Suad Ali och delar med sig av sin läsning av Brit Bennetts roman Hjärtlinjer. Här möter vi tvillingarna Stella och Desiree vars vägar skiljs åt när Stella blir tagen för att vara vit och bestämmer sig att spela med.

En roman om livsval, rötter, hemligheter och rasism. En historia som är svår att släppa, såväl under som efter läsning!

Programledare Lisa Tallroth.

Om Hjärtlinjer

Som tonåringar rymmer tvillingsystrarna Desiree och Stella Vignes till New Orleans. Där inser Stella för första gången att hennes hud är så ljus att andra människor kan ta henne för vit. Så snart hon upptäckt kraften i den förklädnaden finns ingen återvändo. Tjugo år senare lär två unga kvinnor känna varandra i 1980-talets Los Angeles. På ytan har de inte mycket gemensamt, men de delar samma rötter.

Om Brit Bennett

Brit Bennett är född i Kalifornien och har studerat vid Stanford University. Hon debuterade med den kritikerhyllade och bästsäljande romanen The Mothers 2016. Samma år utsågs hon till en av National Book Awards "5 under 35 ". Hennes essäer har publicerats i New Yorker, New York Times Magazine, Paris Review och Jezebel.

Sagt om boken

"Hjärtlinjer är ett imponerande romanbygge, både lättläst och spännande, med en lekfull komplexitet i de sammanvävda tidslinjerna. Jag ser ivrigt fram emot vad Bennett skapar härnäst." Svenska Dagbladet

"Undan för undan växer Brit Bennetts Toni Morrison-inspirerade Hjärtlinjer till en storslagen släktsaga, skållheta teman som rasism och identitet gestaltas berörande med glödande penna ... Det är inte särskilt förvånande att tv-producenter slåss om rättigheterna till den här succén." M-MAGASIN