Älska pocket, 2019-06-18

Foto: Pierre Björk, Maria Östlin

Författare som sommarpratar

Nu vet vi vilka som ska sommarprata i Sommar i P1. Som vanligt kommer lyssnare få ta del av 58 sommarvärdars berättelser – Isabella Löwengrip, Anders Hansen, Stina Wollter, Jonas Hassen Khemiri, Joakim Lundell och Tilde de Paula är 6 av dem.

Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip debuterade som författare 2010 med Egoboost en personlig och peppande handbok för tonårstjejer. Hon startade sin blogg Blondinbella vid fjorton års ålder. Sedan dess har hon hunnit starta ett klädmärke, en webbutik, ett bloggnätverk, ett investmentbolag, driva sin egen tidning, leda tv-program och är fortfarande en av Sveriges mest lästa bloggare. Lyssna på programmet.

Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Förutom flera böcker har han skrivit över 2000 artiklar om medicinsk forskning och läkemedel, gjort ett Ted talk och hundratals föreläsningar samt medverkat i poddar och teveprogram som Vetenskapens värld och Nobelstudion. Han har fått flera utmärkelser för sin bok Hjärnstark (2016), bland annat Hälsopriset som årets författare 2017 och Mensapriset 2018. Hansens senaste bok Skärmhjärnan utkom 2019. Lyssna på programmet.

Stina Wollter

Stina Wollter är konstnär, pedagog, textförfattare, sångerska, radiopratare och kroppsaktivist. Hon har fått stor uppmärksamhet och berömts för sitt Instagramkonto, där hon varje dag ifrågasätter och diskuterar samhällets normer. 2018 utkom Stina Wollters bok Kring denna kropp. Med vidöppen blick och personlig röst berättar Stina Wollter om människor, möten och händelser som påverkat henne. Lyssna på programmet.

Jonas Hassen Khemiri

Jonas Hassen Khemiri har skrivit romanerna Ett öga rött, Montecore, Jag ringer mina bröder, Allt jag inte minns, samlingsboken Invasion! Pjäser, noveller, texter samt hans senaste bok Pappaklausulen. Khemiri är översatt till fler än tjugofem språk och har bland annat tilldelats en rad litteratur priser.  Allt jag inte minns belönades med Augustpriset som årets skönlitterära bok 2015. Jonas Hassen Khemiris senaste roman Pappaklausulen handlar om familjehemligheter och blodsband, om gatstenar och dinosaurier, om kärlek och svek. Och om utmaningen i att fortsätta vara familj, trots allt. Lyssna på programmet.

Joakim Lundell

Joakim Lundell är en av Sveriges mest populära Youtubers och en framgångsrik musikartist, producent och DJ. Hans Youtubekanaler har över en miljon följare och mer än en halv miljard visningar. 2016 gifte sig Joakim med Jonna Lundell, något fansen kunde följa i realityserien Jocke och Jonna i nöd och lust. Lundell debuterade som författare år 2017 med boken Monster.

Joakim Lundell är programvärd den 12 juli.

Tilde de Paula Eby

Tilde De Paula Eby är journalist och populär programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Hon har vid ett flertal tillfällen belönats för sitt arbete och 2007 fick hon Aftonbladets TV-pris som Sveriges bästa kvinnliga programledare. 2015 gav hon ut sin senaste bok Tiden läker inga sår.

Tilde De Paula Eby är programvärd den 16 augusti.