Älska pocket, 2019-01-02

Nytt år – 6 nya titlar i Månpocket Exklusiv

Inled det nya läsåret med Månpocket Exklusiv – kortromaner i ett mindre pocketformat. Perfekta som gå-bort-present, att läsa på resan, eller när du har en stund över. Titlarna har även utkommit på Bonnier Bookery som ljud- och e-böcker.

Att förälska sig i en patient strider mot allt Rebecka står för

Rebecka arbetar som terapeut och hon och hennes sambo har så smått börjat fundera på att bilda familj. Så övermannas hon oväntat av attraktionen till Daniel, en man som går hos henne i parterapi tillsammans med sin fru. Steg efter steg, lögn efter lögn närmar hon sig Daniel. Kärleksfallet av Marit Danielsson är en berättelse om tabubelagd attraktion och livsavgörande val, en spännande berättelse om begär och lögner som landar rätt i samtiden.

Överraskande upptäcksfärd in i två skilda familjekulturer

Lena och Staffan är förälskade. Nu är det dags för nästa steg – de ska bege sig på en road trip för att träffa varandras vuxna barn. Lena har haft tre långa år efter skilsmässan. Nu ser hon fram emot att få visa upp deras kärlekslycka. Men det är också ett stort och nervöst steg. Risk för regn av Anna Fredriksson är en charmig kortroman om utmaningarna i att träffa en ny kärlek när båda har sitt livsbagage med allt vad det innebär.

Ett kvinnoliv som hade kunnat var förspillt

Ulla har förlorat livslusten efter maken Ingemars  bortgång. Hon har tagit en saftig livförsäkring och planen är att avsluta sin tid på jorden med hjälp av kedjerökning, sockerbitar, fryst färdigmat samt NOLL promenader i friska luften. Men i väntan på den där döden behöver Ulla roa sig med något. Med Late bloomer har Emma Hamberg har skrivit en ömsint vardagssaga.

Om att söka sina rötter och om hur djupaste mörker kan vändas i hopp och ljus

Elisabeth har förlorat sin mamma. De har alltid levt nära varandra. Det visar sig att hennes mamma har haft ett helt källarförråd helgat åt hennes pappa – en person hon aldrig har fått prata om. Vem var han, denne Bo Axelsson? Och finns det mer kring hennes eget liv som hon aldrig har fått veta? Elisabeth beslutar sig för att skriva brev till alla Bo Axelsson hon hittar. Carin och Lennart Hjulström har skrivit tillsammans för första gången i Om svar anhålles – en känsloladdad relationsroman.

Mor-dotter-historia med hög igenkänningsfaktor

Sommaren står för dörren, och Filippa och hennes något ovillige man ska tillbringa den årliga semestern på Österlen. Det har blivit ännu viktigare sedan hennes mamma blev änka för tre år sedan. Men vasstaket på huset läcker och Filippa måste hitta någon som kan lägga om det. Så dyker takläggaren Ali upp, och allt ställs på ända. Sara Paborn skriver i Änkorna på Österlen med samma humor och skarpa blick för relationer och situationer som i genombrottsromanen Blybröllop.

Fem kvinnor åker till fjällen för en återförening

För tjugo år sedan pluggade de ihop men nu är det längesedan de sågs. Lisen, som äger ett överdådigt hus i Åre, bjuder in. Trots den inledande champagnen maler oron. Det börjar glatt med prat om gamla minnen, men allt eftersom börjar sprickorna visa sig. Viveca Sten och Camilla Sten har tidigare utgivit den kritikerrosade ungdomstrilogin om Havsfolket. I Återträffen skriver de för första gången tillsammans för vuxna läsare