Älska pocket, 2019-04-20

Foto: Klara Johansson

Norska skilsmässor och psykopater: Avsnitt 3 av nystartade Pocketpodden

I veckans avsnitt kan ni lyssna till Christina Erikson, pocketaktuell med Din vän Forsete, och förläggare Maria Såthe som fördjupar sig i de norska skilsmässoromanerna Nej och åter nej och Se på oss nu.

Lisa Jonasdotter Nilsson och Åsa Lindström tipsar om Ett jävla solsken av Fatima Bremmer, Vad som helst är möjligt av Elizabeth Strout och Den oändliga familjen av Cilla Naumann.

Lyssna på Pocketpodden!

Din vän forsete

Kommissarie Elias Svensson vid Stockholmspolisen kämpar mot klockan för att fälla mördaren bakom två brutala kvinnomord, en mördare som finns framför ögonen på polisen men som ständigt gäckar dem. Elias vänder sig till författaren Cornelia Lind för att få hjälp att förstå mördarens agerande. Cornelia har egna, personliga erfarenheter som kan komma till nytta, men som samtidigt försätter henne i livsfara. Under tiden rör sig en annan kraft i skuggorna. Någon som utger sig för att vara en vän.

Din vän Forsete är den första boken i Christina Eriksons nya serie spänningsböcker där människors hemligheter drivs upp till ytan.

Ett jävla solsken

I den första biografin om Ester Blenda Nordström berättar journalisten och författaren Fatima Bremmer historien om vad som fick Sveriges modigaste journalist att tappa modet. Med hjälp av tidigare okända brevsamlingar och dagböcker porträtteras en av 1900-talets mest fascinerande svenska kvinnor. Belönad med Augustpriset 2017 för årets svenska fackbok.

Den oändliga familjen

En nyinflyttad familj närmar sig ett obeskrivligt mörker. I ett fönster mitt emot: en liten flicka som för alltid kommer att förändras av det hon anar. Cilla Naumanns nya roman är en skoningslös skildring av en familj i djupaste kris, men också en berättelse om outplånliga minnesbilder och hur de lever vidare i oss.