Älska pocket, 2023-11-27

Mattias Edvardssons En helt vanlig familj nu som tv-serie på Netflix

Nu har filmatiseringen av Mattias Edvardssons succéroman En helt vanlig familj haft premiär Netflix. TV-serien är i sex delar och i rollerna syns Alex Karlsson Tyrefors, Lo Kauppi, Björn Bengtsson, Christian Fandango Sundgren, Melissa Ferhatovic, Håkan Bengtsson och Moa Gammel.

En helt vanlig familj  är spänningsroman om varje förälders mardröm. Om den fina linjen mellan rätt och fel, sanning och lögn. Boken har blivit en stor framgång och sålts till 25 länder.

I centrum av handlingen står en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i ett villaområde i Lund och på ytan tycks tillvaron perfekt. Men allt raseras när Stella anklagas för mord och hamnar i häktet. Adam och Ulrika är förtvivlade och beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra. I tre olika delar får vi följa far, mor och dotter, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.

Sagt om boken:

"En riktig bladvändare." Aftonbladet

"En djupt gripande psykologisk thriller med många bottnar, många frågor och med svar som överraskar. " Smålandsposten

Om Mattias Edvardsson

Mattias Edvardsson är författare och gymnasielärare i svenska och psykologi. Han har skrivit fyra hyllade romaner i spänningsgenren – En nästan sann historiaEn helt vanlig familjGoda grannar, En familjetragedi och senast Lova mig tystnad. Mattias är bosatt med sin familj i Löddeköpinge utanför Lund.