Älska pocket, 2019-01-30

Foto: Adde Halmstad

Mariette Lindsteins hyllade sekttrilogi blir TV-serie

Mariette Lindsteins böcker om den fiktiva sekten ViaTerra har sålts i en kvarts miljon exemplar och till 11 länder. Nu blir den hyllade boktrilogin TV-serie. I serien ingår böckerna Sekten på dimön, Sekten som återuppstodoch Sektens barn.

Nu blir boktrilogin TV-serie

Good Eye Production har tecknat filmrättigheterna och Erika Edman ska producera, tillsammans med den BAFTA-prisbelönade brittiska producenten Mia Jupp. Vi har pratat med Mariette Lindstein om hennes författarskap och om TV-serie debuten.

Medlem i Scientologkyrkan

Som tjugoåring gick Mariette Lindstein med i den kontroversiella Scientologikyrkan. Där arbetade hon  på alla nivåer i kyrkan, inklusive toppen av hierarkin, på dess högkvarter utanför Los Angeles. Efter tjugofem år som medlem lyckades hon rymma och därefter väntade en lång återanpassning till ett normalt liv. Idag arbetar Mariette Lindstein som författare och hennes skrivande har hjälpt henne att läka minnena efter åren som sektmedlem. Utöver böckerna i trilogin har Mariette utkommit med Vit kryptaoch i april är hon aktuell med uppföljaren: Sprickor i jorden.

SelmaStories har pratat med Mariette Lindstein om hennes författarskap och om TV-serie debuten.