Älska pocket, 2024-01-02

Lämna världen bakom dig har blivit Netflix-film med Julia Roberts

Lämna världen bakom dig av Rumaan Alam har blivit Netflix-film med Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali och Myha'la i rollerna. Romanen nominerades till National Book Award, klättrade på försäljningslistorna och har hyllats av en enig kritikerkår när den kom ut i USA hösten 2020.

Semester. Ett sommarhus i oväntad radioskugga. Två privilegierade familjer som plötsligt tvinas dela på utrymmet. En katastrof.

Amanda och Clay lämnar Brooklyn med sina två barn för en veckas efterlängtad semester i en lyxig hyrd villa på Long Island. De njuter av lugnet och tystnaden i det ensligt belägna huset. Men sent på kvällen knackar det på dörren. Utanför står ett äldre par, Ruth och G.H. De påstår attde är husets ägare, och att de flytt dit efter att ett elavbrott slagit ut hela New York.

Plötsligt måste sex främlingar i kris samsas under samma tak. Internet har slutat fungera, och det finns ingen mobiltäckning. Vad är det egentligen som pågår? Kan de lita på varandra?

Sagt om boken

"Det är underhållande – och oroande – sommarläsning. På allvar." Svenska Dagbladet

"Klassiskt skräckfilmsscenario, krypande spänning i en synnerligen välskriven, tät och sensuell roman." Dala-Demokraten

Om Rumaan Alam

Rumaan Alam är journalist och författare, bosatt i New York. Han studerade skrivande vid Oberlin College. Han har tidigare gett ut Den typen av mor och Rik och vacker.