Älska pocket, 2019-06-18

Foto: Klara Johansson

Kepler goes Black Edition – Avsnitt 7 av Pocketpodden

Efter tio år som Lars Kepler är författarparet Alexander och Alexandra Coehlo Ahndoril redo att blicka tillbaka. Detta resulterade i Hypnotisören Black edition och i dagens avsnitt berättar de om arbetet med att keplifiera sig själva.

Gäst är också Sofia Lundberg, aktuell med romanen Ett frågetecken är ett halvt hjärta. Hon berättar om barndomens långa skuggor och att livlinor kan finnas på oväntade ställen.

Redaktör-Cecilia tipsar om Syskonen och Pappaklausulen, två riktigt bra sommarromaner.

Programledare Lisa Tallroth.

Lyssna på avsnittet.

Hypnotisören black edition

2009 inledde kriminalromanen Hypnotisören ett av Skandinaviens mest framgångsrika författarskap någonsin.
Denna labyrintiska thriller som börjar med att Joona Linna tar hjälp av hypnotisören Erik Maria Bark för att förhöra ett svårt skadat vittne har hittills kommit ut i sextio länder.

Nu har författarna skrivit om Hypnotisören för att fira 10-årsjubileet. Meningen är att Black Edition ska återspegla hur mycket Lars Kepler har utvecklats som thrillerförfattare sedan debuten. Tempot har pressats upp, kapitlen har stramats till, dialogen är omskriven, nya scener har tillkommit och Joona Linna har fått en större roll.

 

Ett frågetecken är ett halv hjärta

Författaren till världssuccén Den röda adressboken är tillbaka med en gripande roman om att övervinna skam och skuld. Om att hitta sig själv och sanningen, och på så sätt lära sig att älska.  Elin Boals lever det perfekta livet. Hon är framgångsrik fotograf i New York, hon är sedan länge gift med Sam och tillsammans har de sjuttonåriga dottern Alice. Men någonting har alltid saknats. En dag får Elin ett brev från barndomsvännen Fredrik, han som en gång var hennes livlina under den fattiga uppväxten på Gotland. En röst från den barndom hon har gjort allt för att förtränga och som ingen annan känner till, inte ens hennes närmaste.