Älska pocket, 2019-05-03

Foto: Klara Johansson

Från hissad till dissad och brev från arga amerikaner: Avsnitt 4 av Pocketpodden

I det fjärde avsnittet gästar Anna Kinberg Batra studion och berättar bla om uttalandet som blev slutet. I sin bok Inifrån berättar hon ur sitt perspektiv om de ödesdigra 997 dagarna i sin politiska karriär.

Veckans andra gäst är Katarina Bivald som får brev från ilskna amerikanska läsare. I En dag ska jag lämna all det här skildrar hon den amerikanska småstaden och en värld där avvikelser från heteronormen inte står så högt i kurs.

Cecilia Losberg och Åsa Lindström tipsar om läsning av Sara Stridsberg respektive Joakim Zander. Programledare är som tidigare Lisa Tallroth.

Lyssna på avsnittet

Inifrån av Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra blev Moderaternas partiledare 2015, den första kvinnan i partiets historia. Men i stället för att bli Sveriges första kvinna som statsminister i höst blev hon den första moderatledaren på över 100 år som tvingades avgå i förtid i stället för att prövas i val.
Nu berättar Anna Kinberg Batra vad som hände, hur hon tänkte och hur det kändes. Inifrån är hennes personliga berättelse om några dramatiska år i svensk politik, om vardagslivet som statsministerkandidat och om ledarskap när allting förändras.

En dag ska jag lämna allt det här av Katarina Bivald

Trettiotreåriga Henny Broek står chockad vid vägkanten och ser ner på sin egen orörliga kropp. För en halvtimme sen var hon himlastormande lycklig. Nu är hon …död? På begravningen träffas hennes älskade ungdomsvänner som en gång arbetade tillsammans på det nedgångna motellet i Pine Creek. Men det enda som verkar förena dem idag är att de verkar fast beslutna att fortsätta vara ensamma och miserabla. En dag ska jag lämna allt det här är en varm och charmig berättelse om kärlek, gemenskap och att börja leva när det är för sent.