Älska pocket, 2020-02-07

Älska pocket och familjen Backman stödjer ideell organisation

Vi är väldigt stolta över ett fint samarbete vi gör tillsammans med familjen Backman – för varje sålt exemplar av Folk med ångest skänker Älska Pocket och familjen Backman en krona var till den ideella organisationen Mind som jobbar med att ge människor kraft att leva.

Fredrik Backman har sedan debuten 2012 med En man som heter Ove blivit ett internationellt fenomen. Fem av hans böcker har nått New York Times bästsäljarlista, de har översatts till fler än 40 språk och filmatiseringen av hans En man som heter Ove Oscarsnominerades.

Om boken

Folk med ångest är en orimligt stökig komedi om ett gisslan- drama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den... tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?

Tv-serierättigheterna för Folk med ångest har köpts av Netflix.

Röster om boken

"Det är tonen som gör Fredrik Backman så speciell, en ton som balanserar mellan förtvivlan och försoning. Han gör ständiga vardagliga iakttagelser som sätter ord på våra tillkortakommanden, och kryddar med humor i överraskande vändningar. Ändå kan han förmedla hopp, och låter det alltid finnas en utsträckt hand, en livsnödvändig gemenskap åt den som är övergiven." Dagens Nyheter

”En saga för kantstötta vuxna.” Svenska Dagbladet

”Fredrik Backman vill diskutera det omöjliga, men också fantastiska, och i slutändan nödvändiga, i att vara människa.” Sydsvenskan