Älska pocket, 2020-10-01

Allt jag inte kan säga – bokcirkelfrågor

Skriv ut bokcirkelfrågorna

  1. Första essän handlar om Emilie Pines pappa som har akut leversvikt efter många år som alkoholist. Diskutera relationen mellan Pine och pappan och hur rollerna byts här mellan föräldern och barnet.
  2. Pine skriver om sin stora barnlängtan men också om sin rädsla för hur livet då kan komma att förändras. Är det en konflikt du känner igen dig i?
  3. Pine minns barndomen före föräldrarnas skilsmässa som lycklig. När föräldrarna skiljer sig är det som om pappan försvinner från familjen. Idag ser det annorlunda ut vid skilsmässor, åtminstone i Sverige. Finns det för barnen känslomässiga aspekter som kanske glöms bort när föräldrarna delar på sig?
  4. Pine springer på Kurt Cobain på en musikfestival som tonåring, men hon är inte särskilt imponerad. Känner du igen dig i hennes bild av att vara en tonåring som festar och lever hårt och intensivt?
  5. I en essä skriver Pine om mens. Varför upplever hon mensen som så förnedrande och varför är mens så jobbigt och tabu att prata om, till och med som vuxen?
  6. Allt jag inte kan säga har hyllats av recensenter och läsare. Hur är Pines röst unik i den självbiografiska genren?