Älska pocket, 2021-08-24

Alex Schulman medverkar i första avsnittet av podden Samtal om böcker

Samtal om böcker är Bonnierförlagens nya bok podd som distribueras via Bauer Medias poddplattform Podplay. Syftet är att sprida läsglädje till alla bok- och litteraturintresserade lyssnare i Sverige. Det första avsnittet, som innehåller ett samtal med författaren Alex Schulman, finns tillgängligt på Podplay nu. Programmet leds av Lisa Tallroth som tidigare ledde Pocketpodden.

Om avsnittet:

”Jag orkar inte fler släktingar som säger upp kontakten, tänkte Alex Schulman och bestämde sig för att lämna det självbiografiska för fiktionen. Men kanske kom romanen Överlevarna ännu närmare sanningen om tre bröder som återupplever barndomens utsatthet och inser att de håller på att förlora varandra. Om barndom och minne och ja, sen är ju Alex Schulman ”kvick, rolig och sårbar” också!

Lyssna på podden här

Böcker som nämns i dagens avsnitt:

Av Alex Schulman: Överlevarna, Bränn alla mina brev, Glöm mig, Skynda att älska

Trion av Johanna Hedman, Dagarna, dagarna, dagarna av Tone Schunnesson, Shuggie Bain av Douglas Stuart
samt Vargattacken av Lars Berge.

Läs mer om podden.

Om Överlevarna

"Han trycker telefonen hårt mot örat. Varför ingriper han inte? Han ser konturerna av bröderna som försöker döda varandra, en enorm slutscen vid det vattenbryn som varit fonden för hela historien. Det är ingen värdig final, men kanske väntad. Hur hade de annars tänkt att detta skulle sluta?"

Överlevarna  är en roman om att återuppleva sin barndom som vuxen, hyllad av både läsare och kritiker. Boken nominerades till Svenska Dagbladets litteraturpris 2020.

Boken finns i formaten: inbunden, e-bok, pocket och ljudbok.

Om författaren

Alex Schulman, född 1976, debuterade 2009 med Skynda att älska. Romanen Glöm mig utsågs till Årets bok 2007 och året därpå utkom Bränn alla mina brev, som blev en minst lika stor framgång.

Sagt om boken

"Schulman har sina smärtpunkter och vet exakt hur han ska utnyttja dem. ... Han är enormt bra på att berätta en historia så att den griper tag." Sydsvenskan

"Detta kan vara början på ett betydande författarskap." Dagens Nyheter

"Han är enormt bra på att berätta en historia så att den griper tag." Sydsvenskan

"Mellan raderna skymtar en författare med siktet inställt mot horisonten, som vill vidare. Man blir nyfiken på vart det bär." Svenska Dagbladet

"Alex Schulman navigerar skickligt genom en sårbar uppväxt. Han skriver drabbande, man kan inte värja sig." Aftonbladet