Matnostalgi

Rätterna vi minns och de vi helst vill glömma
Författare: Joanna Drevinger

Utgivningsdag: 2014-08-12
Recensionsdag: 2014-08-26

Mediakontakt: Stephanie Tärnqvist

Matnostalgi är en bok om oss svenskar och vårt förhållande till mat under de senaste årtiondena; vad vi ätit, hur och vilka trender och influenser vi hoppat på. Sedan det glada 70-talet har det hänt väldigt mycket och idag kan vi mycket mer om vad vi äter - och som det trendkänsliga folk vi är testar vi gärna nya influenser. Från att ha varit en ren nödvändighet är mat nu, mer än någonsin, något vi använder oss av för att visa vilka vi är. I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget högrev till fredagsburgaren. Boken innehåller även en omfattande receptdel med tidstypiska recept för varje årtionde samt en hel del mer eller mindre viktiga listor. Författare är Joanna Drevinger. Bokens format är storpocket.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-08-26 Genre: Livsstil, hobby och fritid Omslagsformgivare: Sofia Scheutz Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 248 Mått: 110 x 178 x 17 mm Vikt: 190 g Format (utgivningsdatum): Storpocket, 9789174293838 (2014-01-21); Pocket, 9789174294293 (2014-08-12)

Matnostalgi

Rätterna vi minns och de vi helst vill glömma
Författare: Joanna Drevinger

Utgivningsdag: 2014-08-12
Recensionsdag: 2014-08-26

Mediakontakt: Stephanie Tärnqvist

Matnostalgi är en bok om oss svenskar och vårt förhållande till mat under de senaste årtiondena; vad vi ätit, hur och vilka trender och influenser vi hoppat på. Sedan det glada 70-talet har det hänt väldigt mycket och idag kan vi mycket mer om vad vi äter - och som det trendkänsliga folk vi är testar vi gärna nya influenser. Från att ha varit en ren nödvändighet är mat nu, mer än någonsin, något vi använder oss av för att visa vilka vi är. I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget högrev till fredagsburgaren. Boken innehåller även en omfattande receptdel med tidstypiska recept för varje årtionde samt en hel del mer eller mindre viktiga listor. Författare är Joanna Drevinger. Bokens format är storpocket.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-08-26 Genre: Livsstil, hobby och fritid Omslagsformgivare: Sofia Scheutz Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 248 Mått: 110 x 178 x 17 mm Vikt: 190 g Format (utgivningsdatum): Storpocket, 9789174293838 (2014-01-21); Pocket, 9789174294293 (2014-08-12)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare