Matens pris

Boken som matindustrin inte vill att du ska läsa.

Utgivningsdag: 2012-03-09
Recensionsdag: 2012-03-23

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Vet du vad du äter?
Vill du veta vad du äter?
Eller vill du bara att maten ska vara billig?
För det är den. Superbillig. Aldrig förr har vi lagt så lite av våra pengar på mat. Bra, tycker vi förstås när vi står i matbutiken. Men baksidan är en utveckling som är på väg att få världens livsmedelsförsörjning att kollapsa.
Prispressen har förvandlat bondgårdar till resultatenheter i en multinationell industri, helt beroende av olja och naturgas. Ensidig odling innebär tung påfrestning på miljön. På åkrarna används bekämpningsmedel så giftiga att de varje år dödar en kvarts miljon människor. Djur avlas så hårt att de går sönder.
De prisbelönta Sveriges Radio-reportrarna Malin Olofsson och Daniel Öhman har rest jorden runt i jakt på den billiga matens verkliga kostnader. Genom unika rapporter från holländska växthus, danska grisgårdar, brasilianska betesmarker, vietnamesiska fiskdammar och skånska kalkonfarmer berättar de sanningen om svenskarnas nya favoritvaror.
Men det finns vägar tillbaka till en sund matproduktion. ”Matens pris” pekar ut riktningen och hjälper dig som konsument att göra bättre val med tips på bra och billiga varor.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-03-23 Genre: Samhälle och samhällsvetenskap Originalutgåvans utgivningsår: 2011 Omslagsformgivare: Lisa Zachrisson Thema-kod: Samhälle och samhällsvetenskap Antal sidor: 275 Mått: 110 x 179 x 18 mm Vikt: 150 g Format (utgivningsdatum): Pocket, 9789172322547 (2012-03-09)

Matens pris

Boken som matindustrin inte vill att du ska läsa.

Utgivningsdag: 2012-03-09
Recensionsdag: 2012-03-23

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Vet du vad du äter?
Vill du veta vad du äter?
Eller vill du bara att maten ska vara billig?
För det är den. Superbillig. Aldrig förr har vi lagt så lite av våra pengar på mat. Bra, tycker vi förstås när vi står i matbutiken. Men baksidan är en utveckling som är på väg att få världens livsmedelsförsörjning att kollapsa.
Prispressen har förvandlat bondgårdar till resultatenheter i en multinationell industri, helt beroende av olja och naturgas. Ensidig odling innebär tung påfrestning på miljön. På åkrarna används bekämpningsmedel så giftiga att de varje år dödar en kvarts miljon människor. Djur avlas så hårt att de går sönder.
De prisbelönta Sveriges Radio-reportrarna Malin Olofsson och Daniel Öhman har rest jorden runt i jakt på den billiga matens verkliga kostnader. Genom unika rapporter från holländska växthus, danska grisgårdar, brasilianska betesmarker, vietnamesiska fiskdammar och skånska kalkonfarmer berättar de sanningen om svenskarnas nya favoritvaror.
Men det finns vägar tillbaka till en sund matproduktion. ”Matens pris” pekar ut riktningen och hjälper dig som konsument att göra bättre val med tips på bra och billiga varor.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-03-23 Genre: Samhälle och samhällsvetenskap Originalutgåvans utgivningsår: 2011 Omslagsformgivare: Lisa Zachrisson Thema-kod: Samhälle och samhällsvetenskap Antal sidor: 275 Mått: 110 x 179 x 18 mm Vikt: 150 g Format (utgivningsdatum): Pocket, 9789172322547 (2012-03-09)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare