Tips från förläggaren – Simma med de drunknade

Hej Sara Nyström, förläggare på Wahlström & Widstrand, varför fastnade du för den pocketaktuella Simma med de drunknade av Lars Mytting?

– Jag drogs snabbt in i den alldeles säregna och fantastiska roman som Simma med de drunknade är. Det är en blandning av äventyrshistoria, en släktrönika med ett mysterium och landsbygdsskildring i ett.  Den är både finstämd och spännande, skriven med ett uppriktigt hjärta som verkligen engagerade mig även om den värld som skildras är långt ifrån min egen. Ja, jag blev omedelbart förälskad.

 Vem är den skriven för?

-Mytting kan konsten att berätta om livets stora frågor som inte har något kön eller ålder. Därför kan romanen läsas av många.  Den föräldralösa bondpojken på norska landsbygden levandegörs i sökandet på sitt livs svar, mysterier vecklas ut genom nedslag i släktens historia och allt vävs samman med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet. Det är rörande och, framförallt, en riktig läsfest.

Hur var det när Lars Mytting besökte Stockholm?

-Han talade senast på Books and Dreams i Stockholm i december och då fick jag samma känsla som när jag läste romanen. Mytting är helt enkelt en författare som har en blick för både det allmänmänskliga och det säregna som han gestaltar med ett brett emotionellt register. Så har han också fått det prestigefulla Bokhandlerprisen för romanen när den gavs ut i Norge.

20150101_014911

Sara Nyström med de olika utgåvorna av Simma med de drunknade

 

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Mail

Kommentera